Akoestisch spanplafond | Dreamplafonds Arnhem
Home Akoestisch spanplafond

Akoestisch spanplafond

Waar meerdere mensen samen leven of werken onder één dak ontstaat al gauw geluidsoverlast. Wil je graag de akoestiek in een ruimte verbeteren? Dan hebben we bij Dreamplafonds gelukkig een goede oplossing: een akoestisch spanplafond. Spanplafonds op zichzelf zijn al geluidsabsorberend, maar een akoestisch spanplafond is een speciale uitvoering die extra geluid absorberend werkt.

Wat is een akoestisch spanplafond?

Een akoestisch spanplafond is een spanplafond waarbij maarliefst 250.000 microperforaties (mini gaatjes) per m2 in het plafonddoek zijn aangebracht. De gaatjes zijn niet zichtbaar met het blote oog waardoor een akoestisch spanplafond er net als ieder ander spanplafond uit ziet als een perfect gestuct plafond. Vaak wordt een akoestisch plafonddoek gecombineerd met extra thermische en akoestische isolatie.

De microperforaties in het plafonddoek zorgen ervoor dat geluid dat in de ruimte ontstaat niet wordt teruggekaatst (zoals bij andere plafonds), maar juist wordt doorgelaten. Door het akoestische plafonddoek te combineren met een isolerende laag wordt het geluid dat wordt doorgelaten door de kleine gaatjes achter het plafond geabsorbeerd in de isolerende laag. Ook geluid uit andere ruimtes wordt hierdoor aanzienlijk gedempt.

Akoestisch spanplafond tegen geluidsoverlast

Een akoestisch spanplafond is dus een ideale oplossing voor geluidsoverlast. Er zijn twee belangrijke oorzaken van geluidsoverlast, namelijk: contactgeluid en luchtgeluid. Geluidsoverlast komt over het algemeen uit een andere ruimte. Je kunt je buren bijvoorbeeld horen schreeuwen tegen elkaar (luchtgeluid) of je kunt je buurvrouw door de kamer horen lopen met hoge hakken aan (contactgeluid). Een akoestisch spanplafond is een hele goede oplossing tegen luchtgeluid en vangt in combinatie met een akoestische isolerende laag ook een groot deel van het contactgeluid op.

 

Meer weten over akoestische spanplafonds?

Onze spanplafond adviseur vertelt je graag meer over de voordelen en mogelijkheden van een akoestisch spanplafond van Dreamplafonds.

Neem contact op

Meer lezen
Inspiratiemap Dreamplafonds

Inspiratiemap

Toe aan een nieuw (span)plafond? Vraag dan onze inspiratiemap aan! Wij sturen je graag alle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

Direct aanvragen
Jouw tevredenheid staat bij ons voorop!
Klantenvertellen logo 9.3
Gemiddeld:
Beoordelingen:
411
Bekijk onze reviews

Benieuwd naar de resultaten?


Ervaringen van onze klanten

Klanttevredenheid staat bij Dreamplafonds voorop. We zijn dan ook trots op de beoordelingen die wij van onze klanten krijgen. We hebben in de afgelopen 30 jaar meer dan 4000 tevreden klanten mogen bedienen.

Interesse in een spanplafond?

Heb jij interesse? Maar wil je graag eerst nog wat meer informatie? Bij Dreamplafonds helpen we je graag verder. Bekijk wat een spanplafond in jouw situatie gaat kosten, neem contact op of vraag een inspiratiemap aan.


Behoefte aan persoonlijk advies van onze adviseur?

Neem contact met ons op

Inspiratiemap aanvragen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Dreamplafonds

Specialist in spanplafonds

Hoi, ik ben Peter! 👋

Heb je een vraag of wil je graag wat meer informatie ? Stuur dan een berichtje.

Je kunt ook een inspiratiemap aanvragen. Helemaal gratis!

Inspiratiemap aanvragen