Een vuil plafond schoonmaken? | Dreamplafonds Arnhem
Home Blog Een vuil plafond schoonmaken?

Een vuil plafond schoonmaken?

Ja, zelfs je plafond vies worden. Je kunt last hebben van spinnenrag, spetters of ander vuil op je plafond. Hoe pak je een vuil plafond aan?

Spanplafond schoonmaken?

Misschien vreemd om hier te zeggen, maar eigenlijk maak je een plafond niet zo vaak schoon. Je hoeft het palfond niet te wassen; niemand loopt met zijn schoenen over het plafond en niemand zit er met zijn handen aan. 

Belangrijk om te beseffen is dat, als je er eenmaal aan begint, je het hele plafond moet reinigen. Een klein stukje plafond schoonmaken doet meer slecht dan goed. Je ziet dan al snel het verschil tussen niet schoongemaakt en wel schoongemaakt.

Plafond stofvrij maken

Start met het stofvrij maken van het plafond. Gebruik geen stofzuiger maar gebruik een plumeau en werk van de ene zijde naar de andere zijde. Zo beschadig je niets en weet je zeker dat het hele plafond stofvrij is. Is het plafond dan nog vervuild? Dan is het tijd het plafond te reinigen met een vochtige doek.

Spanplafond schoonmaken met vochtige doek

Wij adviseren om het spanplafond te reinigen met een vochtige doek en met de hand. Een heel klein beetje zeep is prima maar gebruik vooral niet te veel. Gebruik geen agressieve anti-kalk of anti-schimmel middelen maar probeer het gewoon met enkel een vochtige doek. Ook is het gebruik van stokken of telescoopbuizen niet aan te bevelen. Kracht is 'macht x arm'; met andere woorden; even een onverwachte beweging en er kan schade aan het plafond optreden. Een andere tip is om geen schuursponsjes te gebruiken. Deze geven sneller krassen dan je denkt; het gebruik van schuursponsjes raden wij daarom ten zeerste af!

Kortom, maak je plafond eens voorzichtig schoon, gewoon met een vochtige doek. Wil je specifieke informatie over het reinigen van jouw plafond? Neem dan eens contact met ons op; Dreamplafonds heeft al veel mensen geholpen met vragen over het schoonmaken van het plafond!