Advies over akoestisch plafond | Dreamplafonds Arnhem
Home Diensten Advies Audio en akoestiek

Advies over audio & akoestiek voor jouw spanplafond

Audio en akoestiek is van groot belang in de ruimte. Spanplafonds bieden mogelijkheden voor het inbouwen van audioboxen en het verbeteren van de akoestiek. Bij Dreamplafonds weten we precies hoe we jouw ruimte kunnen voorzien van het perfecte geluid.

Advies over akoestiek in een ruimte

Jarenlang waren in huis 4 elementen van belang: licht, warmte, comfort en tot slot dient het interieur visueel aantrekkelijk te zijn. Steeds vaker wordt er gekozen voor een strak interieur met veel glas, waardoor het geluid in de ruimte wordt weerkaatst. Het geluid dat je produceert in een ruimte wordt gereflecteerd tegen de wanden, vloer en het plafond. De oplossing om de akoestiek te verbeteren is om de vloer, wanden en het plafond geluiddempend te maken.

Een akoestisch spanplafond heeft de uitstraling van een strak gestuct plafond maar verbetert de akoestiek enorm. Een akoestisch spanplafond laat geluid door en vangt deze op achter het plafond met een akoestische isolerende laag. Wat de mogelijkheden zijn om de akoestiek bij jou thuis of op kantoor te verbeteren lichten we graag toe in een persoonlijk gesprek.

Oorzaken geluidsproblemen

Er zijn twee belangrijke oorzaken van geluidshinder, namelijk: contactgeluid en luchtgeluid. Geluidshinder komt over het algemeen uit een andere ruimte, bijvoorbeeld je buren. Je kunt je buren bijvoorbeeld horen schreeuwen tegen elkaar (luchtgeluid) of je kunt je buurvrouw door de kamer horen lopen met hoge hakken aan (contactgeluid).

Een spanplafond is een hele goede oplossing tegen luchtgeluid maar vangt helaas maar een klein deel van het contactgeluid op. Wij denken natuurlijk wel graag met je mee en zullen je ook advies geven over hoe je contactgeluid kan verminderen.

Advies over het inbouwen van audioboxen

Als men in een restaurant zit is het gezellig als er op de achtergrond een muziekje afgespeeld word, dat er wel is maar je niet ziet. Het gaat om het geluid en niet om de boxen. Hoe fijn zal het dan zijn als je zo’n situatie in je eigen omgeving kan creëren. Met een spanplafond bestaat er de mogelijkheid om de boxen achter het plafond weg te werken. Het materiaal is elastisch en zwakt het geluid minimaal af. Vind het toch fijn om de audioboxen zichtbaar te houden maar minimaal aanwezig dan bestaat er de optie om ze in het plafond in te bouwen. In een badkamer kan het dan ideaal zijn om waterdichte inbouwboxen toe te passen. Weinig inbouwhoogte verlies en toch mooi geïntegreerd.

Het belang van een geluidsplan

Geluid is een belangrijke factor voor optimaal woongenot. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken en een expert in te schakelen. Een spanplafond heeft veel voordelen en is onderdeel van de hele ruimte. Belangrijk is het dat alle onderdelen goed op elkaar afgestemd zijn waarbij alles klopt en er weer jarenlang van genoten kan worden.

Wat kun je van ons verwachten?

Een bezoek ter plaatse geeft ons vaak de mogelijkheid om het probleem daadwerkelijk te ervaren. Het goed analyseren van jouw vraagstuk is de eerste uitdaging, daarna kunnen wij een goed voorstel doen waarmee wij jouw wens zo goed mogelijk kunnen vervullen. Wij zullen in ieder geval altijd helder communiceren en altijd met je meedenken vanuit onze expertise.

Waarom Dreamplafonds?

Door onze bouwkundige achtergrond in combinatie met de jarenlange ervaring die we hebben opgebouwd kunnen we voor jou een goede gesprekspartner zijn om een persoonlijk plan te maken.

  • Bijna 30 jaar expertise in het plaatsen van spanplafonds
  • Eerlijke, transparante en persoonlijke communicatie
  • Wij zorgen ervoor dat jij zo weinig mogelijk last hebt van het plaatsen
Inspiratiemap Dreamplafonds

Inspiratiemap

Toe aan een nieuw (span)plafond? Vraag dan onze inspiratiemap aan! Wij sturen je graag alle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

Direct aanvragen
Jouw tevredenheid staat bij ons voorop!
Klantenvertellen logo 9.3
Gemiddeld:
Beoordelingen:
411
Bekijk onze reviews

Direct naar:

Ervaringen van onze klanten

Klanttevredenheid staat bij Dreamplafonds voorop. We zijn dan ook trots op de beoordelingen die wij van onze klanten krijgen. We hebben in de afgelopen 30 jaar meer dan 4000 tevreden klanten mogen bedienen.

Interesse in een spanplafond?

Heb jij interesse? Maar wil je graag eerst nog wat meer informatie? Bij Dreamplafonds helpen we je graag verder. Bekijk wat een spanplafond in jouw situatie gaat kosten, neem contact op of vraag een inspiratiemap aan.


Behoefte aan persoonlijk advies van onze adviseur?

Neem contact met ons op

Inspiratiemap aanvragen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Dreamplafonds

Specialist in spanplafonds

Hoi, ik ben Peter! 👋

Heb je een vraag of wil je graag wat meer informatie ? Stuur dan een berichtje.

Je kunt ook een inspiratiemap aanvragen. Helemaal gratis!

Inspiratiemap aanvragen