Verbouwen: de gevolgen voor jouw spanplafond | Dreamplafonds Arnhem
Home Diensten Advies Verbouwen

Verbouwen: de gevolgen voor jouw spanplafond

Wanneer je gaat verbouwen dan heeft dat vaak veel impact op de ruimte. Grote veranderingen aan vloeren, muren en plafonds zijn belangrijk om goed te overwegen voordat je de veranderingen doorvoert. Het is belangrijk om vooraf goed na te gaan wat de woonwensen zijn op de lange termijn. 

Gevolgen voor een spanplafond wanneer je een muur wilt verwijderen

Er zijn meerdere redenen om muren te verwijderen of the laten plaatsen, misschien ben je net verhuisd en vond je de huidige indeling niet mooi of ben je na jaren lang in hetzelfde huis te wonen toe aan een andere indeling. Muren verwijderen of plaatsen is niet iets wat je snel doet en het is dan ook belangrijk om hierbij goed stil te staan en in kaart te brengen wat er precies moet gaan gebeuren.

Wanneer je een muur wilt verwijderen is het belangrijk om allereerst te bepalen of het verwijderen van de muur technisch gezien mogelijk is.

Het verwijderen van een draagmuur

Het kan zijn dat de muur die je wilt verwijderen een draagmuur is, het is belangrijk dit te onderzoeken. Draagmuren kunnen namelijk niet zomaar verwijderd worden. Het gevolg van het verwijderen van een draagmuur is dat er een stalen balk als alternatief wordt geplaatst. Deze balk dient afgewerkt te worden met brandvertragend materiaal. Wanneer je kiest voor een spanplafond van Dreamplafonds dan bekleden wij ook meteen de balk met plaatmateriaal zodat deze strak aansluit met het nieuwe plafond.

Het verwijderen van een niet-dragende muur

Het kan ook zijn dat de muur die je wilt verwijderen geen draagmuur is. Het verwijderen van de muur is dan makkelijker, maar er blijft vaak wel een beschadiging over van de muur. Ook is het niet gek als er een hoogteverschil zit tussen de twee plafonds die nu ineens zichtbaar wordt. Wij hebben hiervoor verschillende oplossingen, met als eindresultaat een effen plafond. Eventuele loshangende plafonds worden gefixeerd of verwijderd en mogelijke gaten worden luchtdicht gemaakt of geïsoleerd. Zo heb je geen last van tochtlekken en kan er geen puin meer naar beneden komen.

Gevolgen voor een spanplafond wanneer je een nieuwe muur wilt plaatsen

Stel dat je een nieuwe muur wilt plaatsen, dan is het belangrijk dit zo snel mogelijk te doen omdat dit invloed heeft op veel verschillende zaken. Wanneer je een nieuwe muur wilt laten plaatsen moet je bijvoorbeeld rekening houden met dat er ook elektriciteit aangelegd moet worden voor stopcontacten of schakelaars. De leidingen dienen via de vloer of via het plafond naar de meterkast worden aangelegd. Een van de voordelen van een spanplafond is dat deze leidingen gemakkelijk weggewerkt kunnen worden boven het plafond. Een spanplafond wordt namelijk gespannen onder het oude plafond waardoor er ruimte ontstaat tussen het oude en het nieuwe plafond.

Heb je al een spanplafond en wil je een nieuwe muur plaatsen? Wij brainstormen dan graag samen met jou om een creatieve oplossing te bedenken waarbij jouw huidige spanplafond behouden kan blijven. Als dat echt niet mogelijk is, dan kunnen we je een kostenvriendelijk voorstel doen door het bestaande frame te behouden.

Heb jij leuke ideeën of wensen maar heb je twijfels of het technisch gezien wel mogelijk is dan denken we graag met je mee voor een oplossing die bij jou past.

Verbouwingsschade spanplafond repareren

Tijdens verbouwingen wil het ook nog wel eens gebeuren dat het plafond beschadigd, of merk je waterschade in het plafond pas op. Het repareren van een spanplafond heeft zijn beperkingen, en is afhankelijk van de schade en de situatie. Een belangrijke tip is om de verzekering erbij te betrekken, zodat je zeker weet of de schade wordt vergoed door de verzekeraar. Wij inventariseren graag wat de schade is en maken hiervoor een offerte die je kan opgeven bij de verzekeraar.

Beschadigingen aan spanplafond repareren

Een spanplafond is een super strak gespannen plafond waardoor je oneffenheden dus gaat zien. Wanneer er oneffenheden zijn of er beschadigingen zijn kunnen deze tot ongeveer 4 cm gerepareerd worden door een extern gespecialiseerd bedrijf. Deze bedrijven willen de schade vaak wel eerst bekijken voordat ze je kunnen beloven dat ze de schade kunnen repareren.

Waterschade boven spanplafond verhelpen

Wanneer je last hebt van waterschade boven het spanplafond is het mogelijk deze weg te laten halen door ons. Wij halen dit voor u weg waardoor volgschade naar beneden voorkomen kan worden. Het gevolg van waterschade is afhankelijk van de vervuiling van het water. Is het water van de lekkage schoon, dan heeft dat in principe geen verdere gevolgen voor het spanplafond. Is het water van de lekkage vervuild, dan zal het spanplafond ook vervuild worden en zal deze vervangen moeten worden.

Wat kun je van Dreamplafonds verwachten?

Wij vinden het belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen zodat we zo goed mogelijk kunnen meedenken en een oplossing kunnen bedenken. Iedere ruimte is anders en wij streven er altijd naar om een oplossing te bedenken die past bij de situatie. Wij overleggen graag samen met jou of een bezoek ter plaatse wenselijk is, op basis van de informatie die wij krijgen.

Waarom Dreamplafonds?

Dreamplafonds denkt altijd met je mee. De opgebouwde expertise van bijna 30 jaar wordt ingezet om de best mogelijke oplossing te bedenken en jou te voorzien van de benodigde informatie. In acute situaties zijn wij altijd telefonisch bereikbaar en inzetbaar. Kortom: kies voor expertise en een persoonlijke aanpak.

Inspiratiemap Dreamplafonds

Inspiratiemap

Toe aan een nieuw (span)plafond? Vraag dan onze inspiratiemap aan! Wij sturen je graag alle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

Direct aanvragen
Jouw tevredenheid staat bij ons voorop!
Klantenvertellen logo 9.3
Gemiddeld:
Beoordelingen:
411
Bekijk onze reviews

Ervaringen van onze klanten

Klanttevredenheid staat bij Dreamplafonds voorop. We zijn dan ook trots op de beoordelingen die wij van onze klanten krijgen. We hebben in de afgelopen 30 jaar meer dan 4000 tevreden klanten mogen bedienen.

Interesse in een spanplafond?

Heb jij interesse? Maar wil je graag eerst nog wat meer informatie? Bij Dreamplafonds helpen we je graag verder. Bekijk wat een spanplafond in jouw situatie gaat kosten, neem contact op of vraag een inspiratiemap aan.


Behoefte aan persoonlijk advies van onze adviseur?

Neem contact met ons op

Inspiratiemap aanvragen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Dreamplafonds

Specialist in spanplafonds

Hoi, ik ben Peter! 👋

Heb je een vraag of wil je graag wat meer informatie ? Stuur dan een berichtje.

Je kunt ook een inspiratiemap aanvragen. Helemaal gratis!

Inspiratiemap aanvragen