Verlichtingsplan | Dreamplafonds Arnhem
Home Diensten Advies Verlichtingsplan

Een verlichtingsplan op maat

Verlichting heeft een enorme impact op de sfeer binnen een ruimte. Wij proberen altijd om iedere ruimte naar jouw wens vorm te geven. Het doel is dus om jouw woongenot te verhogen. Het eindresultaat is een prachtig spanplafond met de juiste verlichting.

Het belang van een goed verlichtingsplan

Bij Dreamplafonds helpen wij onze opdrachtgevers al bijna 30 jaar met het opstellen van verlichtingsplannen. Waarom? Het advies van een deskundige kan een hoop fouten voorkomen en geld besparen. Daarnaast zal een goed verlichtingsplan het woongenot flink verhogen voor een hele lange periode. Een verlichtingsplan opstellen lijkt misschien simpel, maar je moet met veel verschillende zaken rekening houden. Vaak wordt onvoldoende aandacht besteedt aan deze zaken waardoor het woongenot niet optimaal is.

Waar je op moet letten binnen een verlichtingsplan

Wat is het doel van de verlichting?

Het is belangrijk om je te realiseren dat (plafond)verlichting een bepaald doel heeft binnen een ruimte. Een tl-bak in de woonkamer installeren is heel effectief maar creëert niet de gewenste sfeer. In een woonkamer wil je namelijk vaak een warme en gemoedelijke sfeer creëren. Er zijn verschillende soorten verlichting met ieder een ander doel:

  • Werkverlichting: om langdurig werkzaamheden te kunnen verrichten, zonder vermoeid te raken of hoofdpijn te krijgen. De helderheid en hoeveelheid van het licht is hierbij erg belangrijk.
  • Sfeerverlichting: om een ruimte te creëren waarin je lekker kunt ontspannen en de verlichting niet overheerst. Hierbij is warm licht in combinatie met een dimmer een goede optie.
  • Ruimtelijke verlichting: om op tactische plaatsen verlichting te plaatsen en te spelen met de dimensies van de ruimte. Zo kun je een ruimte groter laten lijken of juist kleiner laten lijken.
  • Accentverlichting: om objecten (bijvoorbeeld: schilderijen of andere kunst) in een ruimte te accentueren of uit te lichten. Hierbij zijn led spotjes in het plafond met een gerichte bundel een goede keuze voor in een spanplafond.

Waar moet de verlichting geplaatst worden?

De plaats waar de verlichting moet komen is ook erg belangrijk. Hierin denken wij ook graag met je mee. Plafondverlichting is niet altijd de beste oplossing. Naast plafondverlichting zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor vrijstaande verlichting of verlichting voor aan de muur. De beste plek om de verlichting te plaatsen is afhankelijk van het doel van de ruimte en waar de rest van de verlichting geplaatst is.

Welk soort verlichting is het meest geschikt?

Het is belangrijk dat de verlichting er zelf ook mooi uit ziet en aansluit bij de ruimte. Ook hier zijn er diverse mogelijkheden die kunnen aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeur en stijl. Wij werken veel met inbouwspotjes in het plafond, led strips en slimme verlichting (Philips Hue). Heb jij eigen inbouwspots of hangverlichting dan monteren wij deze ook voor je als deze voldoen aan onze eisen.

LED inbouwspotjes zijn erg populair in spanplafonds. Tegenwoordig zijn namelijk bijna alle variaties qua lichtsterkte en kleur mogelijk. Zo kunnen wij precies de sfeer creëren die we graag willen realiseren. Het voordeel van led verlichting is daarnaast dat het stroomverbruik aanzienlijk lager is. Tot slot is de levensduur aanzienlijk langer (gemiddeld 50.000 uur). Kortom, led plafondverlichting is de investering zeker waard.

Wat kun je van ons verwachten?

Een verlichtingsplan voor iedere ruimte

Wat wij belangrijk vinden is dat wij samen met u in kaart brengen wat het ideale plaatje is voor elke ruimte zodat we daar samen een plan voor gaan maken. Omdat iedere ruimte anders is, zal een persoonlijk verlichtingsplan het beste resultaat geven. Factoren die hierin meespelen zijn het type en kleurgebruik van de wanden en de vloer. Een badkamer met glanzend witte tegels vraagt om andere verlichting dan een badkamer met matte donkergrijze tegels. In de woonkamer is het weer belangrijk om boven de looproutes geen plafondverlichting te plaatsen zodat je zelf niet in het licht gaat staan en onnodig bewegend schaduw veroorzaakt. In de slaapkamer is het belangrijk om geen spotjes in het plafond te plaatsen boven het bed, omdat dat vaak verblindend werkt als je in bed ligt.

Samen de verlichting bepalen

We kijken eerst naar de bestaande situatie met de huidige mogelijkheden zoals het aantal schakelaars en lichtpunten. Hierna laten we je diverse soorten verlichting (werkend) zien zodat we daarin samen een keuze kunnen maken. En daarna laten we nog de mogelijkheden zien van inbouw- en draadloze dimmers wanneer dit van toepassing is. Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen door de mogelijkheden voor te leggen en je te adviseren vanuit onze expertise.

Montage en aansluiting naar wens

Bij de montage doen de monteurs een voorstel van de exacte plaats op het plafond waarbij je kan zien wat de opstelling gaat worden. Kleine aanpassing zijn dan altijd nog mogelijk. Als we samen alle stappen hebben doorlopen en we een keuze hebben gemaakt zullen we de plafondverlichting monteren en aansluiten. Indien nodig zullen we je ook even uitleggen hoe je de verlichting kan bedienen.

Waarom Dreamplafonds?

Bij Dreamplafonds zetten we ons al 30 jaar in om spanplafonds te leveren waarmee we jouw woongenot kunnen verbeteren. Wij hebben veel ervaring en technische kennis in huis om een perfect spanplafond te maken. In ons advies kijken we verder dan alleen het plafond en kijken we ook naar de stijl, inrichting, looplijnen en hoe het licht van buiten komt zodat het nieuwe spanplafond een belangrijk onderdeel wordt van de hele ruimtebeleving. Persoonlijk, vriendelijk & deskundig. Dat is Dreamplafonds!

Persoonlijk advies?

Wil jij graag dat er iemand meedenkt over jouw verlichting? Neem dan gerust eens contact met ons op. Je krijgt meteen één van onze specialisten aan de lijn die graag eens met je meedenkt!

Neem contact op
Jouw tevredenheid staat bij ons voorop!
Klantenvertellen logo 9.3
Gemiddeld:
Beoordelingen:
411
Bekijk onze reviews

Direct naar:

Peter te Hennepe, eigenaar van Dreamplafonds
Dreamplafonds is bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00

026 495 46 02
Stuur een bericht

Interesse? Laat een adviseur langskomen

Alles in huis voor een strak plafond

Wij streven ernaar één ruimte in één dag volledig klaar te maken. Lukt dit niet, dan wordt er de volgende dag gewoon verder gewerkt. Want kwaliteit gaat wel voor snelheid.


Ervaren specialist in het plaatsen van spanplafonds

Gegarandeerd een kaarsrecht en
strak plafond. Met vijf jaar garantie!

Kom in contact

Interesse in een spanplafond?

Heb jij interesse? Maar wil je graag eerst nog wat meer informatie? Bij Dreamplafonds helpen we je graag verder. Bekijk wat een spanplafond in jouw situatie gaat kosten, neem contact op of vraag een inspiratiemap aan.


Behoefte aan persoonlijk advies van onze adviseur?

Neem contact met ons op

Inspiratiemap aanvragen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Dreamplafonds

Specialist in spanplafonds

Hoi, ik ben Peter! 👋

Heb je een vraag of wil je graag wat meer informatie ? Stuur dan een berichtje.

Je kunt ook een inspiratiemap aanvragen. Helemaal gratis!

Inspiratiemap aanvragen