Home Diensten Advies Verlichtingsplan

Een verlichtingsplan op maat

Verlichting heeft een enorme impact op de sfeer binnen een ruimte. Wij proberen altijd om iedere ruimte naar jouw wens vorm te geven. Het doel is dus om jouw woongenot te verhogen.

Het belang van een goed verlichtingsplan

Verlichting heeft een enorme impact op de sfeer binnen een ruimte. Bij Dreamplafonds helpen wij onze opdrachtgevers al bijna 30 jaar met het opstellen van verlichtingsplannen. Het advies van een deskundige kan een hoop fouten voorkomen en geld besparen. Daarnaast zal een goed verlichtingsplan het woongenot flink verhogen voor een hele lange periode. Een verlichtingsplan opstellen lijkt misschien simpel, maar je moet met veel verschillende zaken rekening houden. Vaak wordt onvoldoende aandacht besteedt aan deze zaken waardoor het woongenot niet optimaal is.

Waar je op moet letten binnen een verlichtingsplan

Wat is het doel van de verlichting?

Het is belangrijk om je te realiseren dat (plafond)verlichting een bepaald doel heeft binnen een ruimte. Een tl-bak in de woonkamer installeren is heel effectief maar creëert niet de gewenste sfeer. In een woonkamer wil je namelijk vaak een warme en gemoedelijke sfeer creëren. Er zijn verschillende soorten verlichting met ieder een ander doel:

  • Werkverlichting is er om de personen in die ruimte zodanig veel licht te geven dat zij hun werkzaamheden op een goede manier kunnen uitvoeren zonder vermoeid te raken of hoofdpijn te krijgen. De helderheid en hoeveelheid van het licht is hierbij erg belangrijk.
  • Sfeerverlichting is er om in die ruimte een situatie te creëren waarbij de personen lekker kunnen ontspannen in een gemoedelijke omgeving waarbij de verlichting niet overheerst. Hierbij is warm licht in combinatie met een dimmer een goede optie.
  • Ruimtelijke verlichting is er om op tactische plaatsen verlichting te maken waardoor je speelt met de dimensies van de ruimte. Zo kun je een ruimte groter laten lijken of juist kleiner laten lijken. Vaak wordt hier onvoldoende aandacht aan besteed.
  • Accentverlichting is er om objecten (bijvoorbeeld: schilderijen of andere kunst) in een ruimte te accentueren of uit te lichten. Hierbij zijn led spotjes in het plafond met een gerichte bundel een goede keuze voor in een spanplafond.

Waar moet de verlichting geplaatst worden?

De plaats waar de verlichting moet komen is ook erg belangrijk, plafondverlichting is niet altijd de beste oplossing. Hierin denken wij ook graag met je mee. Naast plafondverlichting zou je bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor vrijstaande verlichting of verlichting voor aan de muur. Wat de beste plek is om verlichting te plaatsen is afhankelijk van het doel van de ruimte en waar de rest van de verlichting geplaatst is.

Welk soort verlichting is het meest geschikt?

Om het doel van verlichting in een ruimte te bereiken is het belangrijk om de juiste soort verlichting te kiezen. Het is belangrijk dat de verlichting er zelf ook mooi uit ziet en aansluit bij de ruimte. Ook hier zijn er diverse mogelijkheden die kunnen aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeur en stijl. Wij werken veel met inbouwspotjes in het plafond, led strips en slimme verlichting (Philips Hue). Heb jij eigen inbouwspots of hangverlichting dan monteren wij deze ook voor je als deze voldoen aan onze eisen.

Led verlichting in spanplafond
Led plafondverlichting is tegenwoordig de standaard geworden. Wij kiezen meestal voor led spotjes voor jouw badkamer plafond, woonkamer plafond of slaapkamer plafond. Tegenwoordig zijn namelijk bijna alle variaties qua lichtsterkte en kleur mogelijk. Zo kunnen wij precies de sfeer creëren die we graag willen realiseren. Het voordeel van led verlichting is daarnaast dat het stroomverbruik aanzienlijk lager is. Tot slot is de levensduur aanzienlijk langer (gemiddeld 50.000 uur). Kortom, led plafondverlichting is de investering zeker waard.

Wat kun je van ons verwachten?

Een verlichtingsplan voor iedere ruimte

Wat wij belangrijk vinden is dat wij samen met u in kaart brengen wat het ideale plaatje is voor elke ruimte zodat we daar samen een plan voor gaan maken. Omdat iedere ruimte anders is, zal een persoonlijk verlichtingsplan het beste resultaat geven. Factoren die hierin meespelen zijn het type en kleurgebruik van de wanden en de vloer. Een badkamer met glanzend witte tegels vraagt om andere verlichting dan een badkamer met matte donkergrijze tegels. In de woonkamer is het weer belangrijk om boven de looproutes geen plafondverlichting te plaatsen zodat je zelf niet in het licht gaat staan en onnodig bewegend schaduw veroorzaakt. In de slaapkamer is het belangrijk om geen spotjes in het plafond te plaatsen boven het bed, omdat dat vaak verblindend werkt als je in bed ligt.

Samen de verlichting bepalen

We kijken eerst naar de bestaande situatie met de huidige mogelijkheden zoals het aantal schakelaars en lichtpunten. Hierna laten we je diverse soorten verlichting (werkend) zien zodat we daarin samen een keuze kunnen maken. En daarna laten we nog de mogelijkheden zien van inbouw- en draadloze dimmers wanneer dit van toepassing is. Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen door de mogelijkheden voor te leggen en je te adviseren vanuit onze expertise.

Montage en aansluiting naar wens

Bij de montage doen de monteurs een voorstel van de exacte plaats op het plafond waarbij je kan zien wat de opstelling gaat worden. Kleine aanpassing zijn dan altijd nog mogelijk. Als we samen alle stappen hebben doorlopen en we een keuze hebben gemaakt zullen we de plafondverlichting monteren en aansluiten. Indien nodig zullen we je ook even uitleggen hoe je de verlichting kan bedienen.

Waarom een verlichtingsplan door Dreamplafonds?

30 jaar ervaring, kennis & expertise

Wij hebben veel ervaring en technische kennis in huis om een perfecte spanplafond te maken. In ons advies kijken we verder dan alleen het plafond en kijken ook naar de stijl, inrichting, looplijnen en hoe het licht van buiten komt zodat het nieuwe spanplafond een belangrijk onderdeel wordt van de hele ruimtebeleving.

Persoonlijke begeleiding en focus op ontzorgen

Het persoonlijk begeleiden (ontzorgen) van de klant in het gehele traject vinden wij erg belangrijk. Als het hele traject is doorlopen en de klant geeft ons een goede review dan is dat voor ons de kers op de taart. Wij zijn trots op ons werk.

Direct naar:

Inspiratiemap Dreamplafonds

Inspiratiemap

Toe aan een nieuw (span)plafond? Vraag dan onze inspiratiemap aan! Wij sturen je graag alle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

Direct aanvragen
Uw tevredenheid staat bij ons voorop!
Gemiddeld:
9.2 10 1
Tevreden klanten:
271

Interesse in een spanplafond?

Heb jij interesse? Maar wil je graag eerst nog wat meer informatie? Bij Dreamplafonds helpen we je graag verder. Bekijk wat een spanplafond in jouw situatie gaat kosten, neem contact op of vraag een inspiratiemap aan.


Wat zal een spanplafond in jouw situatie gaan kosten?

Wat kost een spanplafond?

Inspiratie ontvangen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres