Home Diensten Onderhoud Spanplafond repareren

Spanplafond repareren

Spanplafonds zijn sterk maar uiteraard niet onverwoestbaar. De zijkanten kunnen bijvoorbeeld losgaan en er kunnen gaatjes of scheuren ontstaan. Beschadigingen tot 4 cm kunnen vaak verholpen worden door een extern bedrijf.

Losgaan aan de zijkant van het plafond:

Een spanplafond wordt aan de zijkanten in een profiel gespannen, door omstandigheden kan het doek uit het profiel loslaten en door de spanning wordt dit langzaam steeds groter. Wacht niet te lang en neem contact met ons op zodat wij dit definitief kunnen verhelpen.

Gaatjes en scheuren:

Deze ontstaan wanneer er iemand met een scherp voorwerp het spanplafond beschadigd heeft. Voor de “koude”en “hoogglans” uitvoeringen is er maar 1 oplossing en dat is het doek vervangen.

Heb je het niet zelf gedaan dan kun je vaak de verzekering van de “dader” aanschrijven. Is het gaatje of scheur in de matte “warme” uitvoering niet groter dan ong. 4 cm, dan kan een extern bedrijf (bij ons bekend) dit hoogstwaarschijnlijk verhelpen.

Waterlekkage:

Hoe eerder wij hier bij kunnen zijn hoe kleiner de gevolgen en de volgschades zijn. Ga niet zelf experimenteren of gaatjes prikken. vaak kunnen wij, afhankelijk hoe vuil het water is, het water zonder beschadigingen weghalen waardoor het plafond niet vervangen hoeft te worden. In de meeste gevallen wordt dit door de verzekering gedekt (dit dien je wel zelf te regelen).

Verbouwen:

Je hebt al een spanplafond maar je wilt muren, gevels e.d. verplaatsen, dan is het raadzaam contact met ons op te nemen om ter plekke te kijken voor een elegante oplossing.

Een stuk spanplafond er bij aan lassen is geen optie, maar met jou zoeken naar een creatieve oplossing uiteraard wel.

Bovengenoemde situaties hebben alleen betrekking op onze producten. Wij spreken niet in het algemeen.

Overweegt je een spanplafond? Dan komt Dreamplafonds graag bij jou langs voor advies en een prijsopgave. Dit kost je niets. Ben jij je nog aan het oriënteren en wil je eerst meer informatie, dan kun je onze infomap aanvragen of contact opnemen met Dreamplafonds.

Inspiratiemap Dreamplafonds

Inspiratiemap

Toe aan een nieuw (span)plafond? Vraag dan onze inspiratiemap aan! Wij sturen je graag alle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

Direct aanvragen
Uw tevredenheid staat bij ons voorop!
Gemiddeld:
9.2 10 1
Tevreden klanten:
271