Home Diensten Onderhoud Spanplafond schoonmaken

Spanplafond schoonmaken

In principe wordt er in elke ruimte geleefd waardoor er in de loop van de tijd “vervuiling” op de spanplafonds kan ontstaan. Dit kan van gewoon stof tot vet en nicotine aanslag zijn. Maar hoe pak je dit aan?

Hieronder een aantal veelvoorkomende onderwerpen. Is jouw spanplafond beschadigd, bekijk dan de mogelijkheden voor het repareren van jouw spanplafond.

Normaal onderhoud bij een warm plafond:

Neem een emmer met lauw/warm water en wat fijnwasmiddel er in  en neem het plafond af met een spons. Doe dit met draaiende bewegingen en duw niet te hard (het plafond is elastisch). Daarna met schoonwater nasponzen en indien nodig met een droge theedoek droogwrijven (vooral als je “hard” water gebruikt).

Stof: Met een ouderwetse plumeau, swiffer doek of microvezeldoek.

Vliegenpoep: Met wat warm water op een doekje.

Vetvlekken: Ook met wat warm water en met een droge theedoek nawrijven.

Nicotine: Deze aanslag is erg hardnekkig. Onze tip: Als er gerookt wordt zorg dan voor voldoende ventilatie, alle rook die weg- gezogen wordt kan niet neerslaan op (eigenlijk alles) wat er in jouw ruimte bevindt. Heb je een open keuken? Zet dan de afzuigkap zachtjes aan. Of zet de ventilatieroosters tegen elkaar open zodat de wind de rook meeneemt.

Normaal onderhoud bij een koud plafond:

Gebruik hier hiervoor alleen een microvezeldoek om te deppen en niet om te wrijven.

Specifiek: Heb je iets wat we niet eerder benoemd hebben? Mail het ons en wij proberen een oplossing te vinden voor jou.

Alle bovengenoemde tips zijn adviezen, alle verantwoordelijkheid blijft ten allen tijde bij jezelf, en vallen niet onder garantie of service.

Doe dit niet als je je spanplafond wilt schoonmaken

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen (bleek, chloor,ammonia enz.). Gebruik geen schuurmiddelen (schuursponsjes, cif enz.). Gebruik geen kokend water. Gebruik geen scherpe materialen en ga het plafond niet mechanisch belasten.

Tips voor het voorkomen van viezigheid

Voorkomen is beter dan schoonmaken. Daarom raden we je aan om op de volgende zaken te letten:

  • Voorkom aanslag: ventileer de woonruimte goed. Zeker als je in jouw woning rookt. Want alles wat in beweging blijft, kan afgevoerd worden.
  • Voorkom vlekken: haal stof of spinrag niet weg met een vochtige doek, maar met een plumeau.

Meer weten?

Overweeg je een spanplafond? Dan komt Dreamplafonds graag bij je langs voor advies en een prijsopgave. Dit kost je niets. Ben je je nog aan het oriënteren en wil je eerst meer informatie, dan kun je onze inspiratiemap aanvragen.

Inspiratiemap

Met deze inspiratiemap 2019 heb je alle informatie om goed geïnformeerd de keuze te maken voor een nieuw plafond.

Direct aanvragen
Uw tevredenheid staat bij ons voorop!
Gemiddeld:
9.2 10 1
Tevreden klanten:
252