In principe wordt er in elke ruimte geleefd waardoor er in de loop van de tijd “vervuiling” op de spanplafonds kan ontstaan. Dit kan van gewoon stof tot vet en nicotine aanslag zijn. Maar hoe pakt u dit aan? Hieronder een aantal veelvoorkomende onderwerpen. Is uw spanplafond kapot, bekijk dan onze spanplafond reparatie pagina.

Normaal onderhoud bij een warm plafond:

Neem een emmer met lauw/warm water en wat fijnwasmiddel er in  en neem het plafond af met een spons. Doe dit met draaiende bewegingen en duw niet te hard (het plafond is elastisch). Daarna met schoonwater nasponzen en indien nodig met een droge theedoek droogwrijven (vooral als u “hard”water gebruikt).
Stof: Met een ouderwetse plumeau, swiffer doek of microvezeldoek.
Vliegenpoep: Met wat warm water op een doekje.
Vetvlekken: Ook met wat warm water en met een droge theedoek nawrijven.
Nicotine: Deze aanslag is erg hardnekkig. Onze tip: Als er gerookt wordt zorg dan voor voldoende ventilatie, alle rook die weg- gezogen wordt kan niet neerslaan op (eigenlijk alles) wat er in uw ruimte bevindt. Heeft u een open keuken zet dan de afzuigkap zachtjes aan. Of zet de ventilatieroosters tegen elkaar open zodat de wind de rook meeneemt.

Normaal onderhoud bij een koud plafond:

Gebruik hier hiervoor alleen een microvezeldoek om te deppen en niet om te wrijven.

Specifiek: Heeft u iets aparts? Mail het ons en wij proberen u een oplossing te vinden.

Alle bovengenoemde tips zijn adviezen, alle verantwoordelijkheid blijft ten allen tijde bij uzelf, en vallen niet onder garantie of service.

Doe dit niet: Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen (bleek, chloor,ammonia enz.). Gebruik geen schuurmiddelen (schuursponsjes, cif enz.). Gebruik geen kokend water. Gebruik geen scherpe materialen en ga het plafond niet mechanisch belasten.

Overweegt u een spanplafond? Dan komt Dreamplafonds graag bij u langs voor advies en een prijsopgave. Dit kost u niets. Bent u zich nog aan het oriënteren en wilt u eerst meer informatie, dan kunt u onze infomap aanvragen.