Koud spanplafond (van polyester) | Dreamplafonds Arnhem
Home Koud spanplafond

Koud spanplafond

Koude (polyester) spanplafonds zijn uitermate geschikt voor niet-vochtige ruimtes, en hebben de uitstraling van een strak mat gestukt plafond.

Wat is een koud spanplafond?

In 2001 zijn koude spanplafonds (ook bekend als polyester spanplafonds) op de markt gekomen. Een koud spanplafond is gemaakt van een plafonddoek met als basis een polyester weefsel (gedrenkt in een PU coating). De polyester spanplafonds van Dreamplafonds voldoen aan alle eisen en zijn gemaakt van de allerbeste materialen.

Soorten polyester spanplafonds

Polyester spanplafonds zijn in enkele uitvoeringen beschikbaar. Polyester spanplafonds zijn altijd extra mat. De meest toegepaste kleuren zijn wit, ecru en beige om zo harmonieus mogelijk met de rest van de ruimte aan te sluiten. Daarnaast zijn er nog een aantal pastel kleuren mogelijk denk daarbij aan: vanille, saffraan, chocola, licht rosé, terracotta en diverse kleuren blauw, groen en grijs. Een wit spanplafond van polyester kan geprint worden.

De voordelen van een polyester spanplafond

Polyester spanplafonds zijn uitermate geschikt voor niet-vochtige ruimtes, en hebben de uitstraling van een strak mat gestuct plafond. Overigens zijn koude (polyester) spanplafonds ook sterker dan warme spanplafonds (van pvc).

De nadelen van een polyester spanplafond

Polyester spanplafonds kunnen niet in ruimtes gemonteerd worden die breder zijn dan 5 meter. Beschadigingen zijn minder goed te repareren dan beschadigingen in een warm (pvc) spanplafond, echter beschadigen ze minder snel. Wel zijn polyester spanplafonds iets gevoeliger voor schoonmaken omdat het materiaal erg mat is.

De kosten van een polyester spanplafond

Er zijn dus twee soorten spanplafonds; koud (van polyester) en warm (van pvc). De prijs van deze twee soorten is gelijk. De keuze voor bepaalde uitvoeringen beïnvloeden echter wel de prijs, neem daarom contact met ons op en laat onze adviseur langskomen. Onze adviseur geeft je graag advies en tijdens deze kennismaking inventariseren wij jouw wensen waarna wij een prijsopgave kunnen maken.

Polyester of PVC spanplafond?

Wanneer de ruimte niet breder is dan vijf meter en de ruimte niet al te vochtig is, dan zouden wij je adviseren te kiezen voor een polyester spanplafond (bijvoorbeeld een slaapkamer, hal of studeerkamer). Is dat niet het geval, dan kiezen wij altijd voor een PVC spanplafond (biijvoorbeeld voor woonkamers, badkamers, zolders, etc.).

Meer lezen
Inspiratiemap Dreamplafonds

Inspiratiemap

Toe aan een nieuw (span)plafond? Vraag dan onze inspiratiemap aan! Wij sturen je graag alle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

Direct aanvragen
Jouw tevredenheid staat bij ons voorop!
Klantenvertellen logo 9.3
Gemiddeld:
Beoordelingen:
411
Bekijk onze reviews

Ervaringen van onze klanten

Klanttevredenheid staat bij Dreamplafonds voorop. We zijn dan ook trots op de beoordelingen die wij van onze klanten krijgen. We hebben in de afgelopen 30 jaar meer dan 4000 tevreden klanten mogen bedienen.

Interesse in een spanplafond?

Heb jij interesse? Maar wil je graag eerst nog wat meer informatie? Bij Dreamplafonds helpen we je graag verder. Bekijk wat een spanplafond in jouw situatie gaat kosten, neem contact op of vraag een inspiratiemap aan.


Behoefte aan persoonlijk advies van onze adviseur?

Neem contact met ons op

Inspiratiemap aanvragen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Dreamplafonds

Specialist in spanplafonds

Hoi, ik ben Peter! 👋

Heb je een vraag of wil je graag wat meer informatie ? Stuur dan een berichtje.

Je kunt ook een inspiratiemap aanvragen. Helemaal gratis!

Inspiratiemap aanvragen