Home Koud spanplafond

Koud spanplafond

Koude spanplafonds zijn uitermate geschikt voor niet-vochtige ruimtes, en hebben de uitstraling van een strak mat gestukt plafond. In alle kleuren zijn ze naadloos tot 5 meter breed.

Wat is een koud spanplafond?

In 2001 zijn koude spanplafonds (ook bekend als polyester spanplafonds) op de markt gekomen. Een koud spanplafond is gemaakt van een plafonddoek met als basis een polyester weefsel (gedrenkt in een PU coating). De koude spanplafonds van Dreamplafonds voldoen aan alle eisen en zijn gemaakt van de allerbeste materialen.

Soorten koude spanplafonds

Koude spanplafonds zijn in enkele uitvoeringen beschikbaar. Koude spanplafonds zijn altijd extra mat. De meest toegepaste kleuren zijn wit, ecru en beige om zo harmonieus mogelijk met de rest van de ruimte aan te sluiten. Daarnaast zijn er nog een aantal pastel kleuren mogelijk denk daarbij aan: vanille, saffraan, chocola, licht rosé, terracotta en diverse kleuren blauw, groen en grijs. Een wit spanplafond van polyester kan geprint worden.

De voordelen van een koud spanplafond

Koude spanplafonds zijn uitermate geschikt voor niet-vochtige ruimtes, en hebben de uitstraling van een strak mat gestukt plafond. In alle kleuren zijn ze naadloos tot 5 meter breed. Overigens zijn koude spanplafonds ook sterker dan warme spanplafonds.

De nadelen van een koud spanplafond

Koude spanplafonds kunnen niet in ruimtes gemonteerd worden die breder zijn dan 5 meter. Overigens zijn koude spanplafonds iets gevoeliger voor schoonmaken omdat het materiaal erg mat is. Beschadigingen zijn minder goed te repareren dan beschadigingen in een warm spanplafond, echter beschadigen ze minder snel.

De kosten van een koud spanplafond

Er zijn dus twee soorten spanplafonds; koud en warm. De prijs van deze twee soorten is gelijk. De keuze voor bepaalde uitvoeringen beïnvloeden echter wel de prijs, neem daarom contact met ons op en laat onze adviseur langskomen. Onze adviseur geeft je graag advies en tijdens deze kennismaking inventariseren wij jouw wensen waarna wij een prijsopgave kunnen maken.

Koud of warm spanplafond?

Wanneer de ruimte niet breder is dan vijf meter en de ruimte niet al te vochtig is, dan zouden wij je adviseren te kiezen voor een koud spanplafond. Is dat niet het geval, dan kiezen wij altijd voor een warm spanplafond.

Inspiratiemap Dreamplafonds

Inspiratiemap

Toe aan een nieuw (span)plafond? Vraag dan onze inspiratiemap aan! Wij sturen je graag alle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

Direct aanvragen
Uw tevredenheid staat bij ons voorop!
Klantenvertellen logo 9.3
Gemiddeld:
Beoordelingen:
301
Bekijk onze reviews

301 klanten geven ons een 9.3 gemiddeld

Interesse in een spanplafond?

Heb jij interesse? Maar wil je graag eerst nog wat meer informatie? Bij Dreamplafonds helpen we je graag verder. Bekijk wat een spanplafond in jouw situatie gaat kosten, neem contact op of vraag een inspiratiemap aan.


Wat zal een spanplafond in jouw situatie gaan kosten?

Wat kost een spanplafond?

Inspiratie ontvangen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres