Home Badkamer

Spanplafond in de badkamer

Een strak plafond in de badkamer waar je niet iedere keer last hebt van vochtplekken? Een spanplafond is de oplossing voor jouw badkamer.

Badkamerplafond laten vernieuwen

De badkamer is een plek waar jij je wilt ontspannen. Je wilt graag dat een plafond in de badkamer er niet alleen mooi uit ziet, maar ook dat je niet iedere keer weer last hebt van vochtplekken of schimmel op het plafond van jouw badkamer. Is jouw badkamer toe aan een nieuw plafond? Of ben je misschien bezig met een badkamerrenovatie? Bij Dreamplafonds helpen wij je graag verder met een spanplafond. We bedenken graag samen met jou een plan op maat, waarin we samen met je meedenken over de beste plafondoplossing voor jouw badkamer. Wij denken met je mee over welk plafond het meest geschikt is voor jouw badkamer voor op de langere termijn. Daarnaast leggen wij je de mogelijkheden voor met betrekking tot bijvoorbeeld verlichting, akoestiek en de afwerking.

Welk plafond is het meest geschikt voor in de badkamer?

Het belangrijkste verschil tussen een badkamerplafond en bijvoorbeeld jouw plafond in de woonkamer is dat een badkamerplafond vochtbestendig dient te zijn. Vochtplekken en schimmel op het plafond zijn dan ook het meest voorkomende probleem in badkamers. Het ene soort plafond kan beter tegen vocht dan het andere. Een spanplafond voor in de badkamer is vaak niet een optie waar de meeste mensen over nadenken. Terwijl een spanplafond juist wel uitermate geschikt is voor de badkamer. Als jij jouw badkamerplafond wilt laten vernieuwen kies dan voor een spanplafond van Dreamplafonds.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een verlaagd plafond van strak gespannen kunststof plafonddoek dat onder jouw bestaande plafond wordt gespannen. Een spanplafond wordt op maat gemaakt en in een frame gespannen dat vooraf aan de randen van de ruimte bevestigd wordt. Een spanplafond ziet er uit als een strak gestuct plafond en is daarnaast duurzaam en onderhoudsarm. Je hebt er dus bijna geen omkijken naar. Er bestaan twee soorten spanplafonds: koude spanplafonds (van polyester) en warme spanplafonds (van pvc).

Waarom een spanplafond in de badkamer?  

Vochtbestendig en gemakkelijk schoon

Een spanplafond zorgt voor een schone en gezonde ruimte en is een duurzame oplossing voor jouw plafondproblemen in de badkamer. Een spanplafond is vochtbestendig en ook heb je er weinig onderhoud aan. Een spanplafond is dé perfecte oplossing als je af wilt van vochtplekken en schimmel in de badkamer.

Bepaal zelf de sfeer in jouw badkamer

Ook in de badkamer wil je natuurlijk zelf bepalen wat voor sfeer je wilt. Een spanplafond van Dreamplafonds zorgt voor een strakke en sfeervolle uitstraling. Maar bovenal is het belangrijk dat wij precies de sfeer kunnen creeren die bij jou past. Wij leveren onze spanplafonds namelijk in verschillende materialen, kleuren en uitvoeringen. Vooral de hoogglansplafonds voelen zich bijzonder thuis in de badkamer. Om de sfeer af te maken denken wij altijd goed met je mee met betrekking tot de afwerking, verlichting en akoestiek.

De leidingen zijn veilig weggewerkt

Wij werken alle leidingen netjes weg achter jouw spanplafond. Dat ziet er niet alleen mooier uit, het is ook veilig. Dat geldt ook voor eventuele badkamerverlichting en -afzuiging.

  • Vochtbestendig en duurzaam
  • Makkelijk schoon te houden
  • Strakke en sfeervolle uitstraling
  • De leidingen zijn veilig wegewerkt

Verlaagd plafond in de badkamer

Een verlaagd plafond biedt veel mogelijkheden in jouw badkamer. Een spanplafond kunnen wij onder jouw huidige plafond monteren en draagt bij aan de sfeer in jouw badkamer. Daarnaast draagt een verlaagd plafond bij aan een betere isolatie tegen tocht en kou. Het belangrijkste voordeel volgens ons is dat een verlaagd plafond naast sfeer en isolatie ook mogelijkheden biedt voor het plaatsen van plafondverlichting en het inbouwen van audioboxen.

Badkamerverlichting in het plafond

De verlichting in een spanplafond kan de uitstraling en sfeer in de ruimte bepalen. Goede verlichting zorgt voor een warm gevoel in jouw badkamer. Een veel gekozen optie is spotjes in het spanplafond. We kunnen spotjes inbouwen in het verlaagde plafond en verlichtingspunten aanbrengen naar wens. Er zijn verschillende soorten led verlichting mogelijk. Een spanplafond kan ook op een andere manier bijdragen aan het perfecte licht in jouw badkamer; naast mat, kun je namelijk ook kiezen voor een hoogglansplafond. Hoogglans reflecteert het licht en heeft een uitstraling die goed past in een badkamer. Hiermee zorg je voor het ultieme schone en vertrouwde gevoel in jouw eigen badkamer. Omdat iedere badkamer anders is helpen wij je graag door een verlichtingsplan op te stellen.

Inspiratiemap Dreamplafonds

Inspiratiemap

Toe aan een nieuw (span)plafond? Vraag dan onze inspiratiemap aan! Wij sturen je graag alle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

Direct aanvragen
Uw tevredenheid staat bij ons voorop!
Klantenvertellen logo 9.3
Gemiddeld:
Beoordelingen:
301
Bekijk onze reviews

Ervaringen van onze klanten

Klanttevredenheid staat bij Dreamplafonds voorop. We zijn dan ook trots op de beoordelingen die wij van onze klanten krijgen. We hebben in de afgelopen 30 jaar meer dan 4000 tevreden klanten mogen bedienen.

Interesse in een spanplafond?

Heb jij interesse? Maar wil je graag eerst nog wat meer informatie? Bij Dreamplafonds helpen we je graag verder. Bekijk wat een spanplafond in jouw situatie gaat kosten, neem contact op of vraag een inspiratiemap aan.


Wat zal een spanplafond in jouw situatie gaan kosten?

Wat kost een spanplafond?

Inspiratiemap aanvragen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres