Soorten spanplafonds | Dreamplafonds Arnhem
Home Spanplafond Soorten

Welke soorten spanplafonds zijn er?

Er zijn diverse soorten spanplafonds. Wij leveren spanplafonds in allerlei designs, structuren, kleuren en technieken. Afhankelijk van de omstandigheden adviseren wij jou graag welk materiaal het beste bij jouw situatie past.

Spanplafonds zijn al ongeveer 40 jaar op de markt. De afgelopen jaren leren steeds meer mensen de voordelen van spanplafonds kennen. Een spanplafond is dan ook de perfecte optie in veel situaties. Bij Dreamplafonds hebben we al bijna 30 jaar ervaring expertise opgebouwd en daarom weten wij alles over spanplafonds. Maar jij misschien nog niet, daarom zullen we uitleggen welke soorten spanplafonds er zijn.

Spanplafonds van Dreamplafonds zijn leverbaar in diverse designs, diverse structuren, diverse kleuren en diverse technieken. Afhankelijk van de toepassing zullen wij je adviseren wat volgens ons de beste optie is voor jouw badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer of misschien wel voor jouw zolder of werkruimte. Voor praktisch elke ruimte is er dus wel een oplossing te vinden maar uiteraard zijn er wel grenzen aan de afmetingen en de type ruimte waar geplaatst moet worden.

Warme spanplafonds

Een spanplafond is een plafond dat bestaat uit een plafonddoek van PVC. PVC spanplafonds voldoen aan alle eisen en waren de eerste soort spanplafonds. PVC spanplafonds voldoen aan de CE norm waardoor deze brandveilig zijn en toegepast mogen worden in openbare ruimtes. PVC spanplafonds zijn daarnaast geschikt voor vochtige ruimtes. PVC spanplafonds zijn beschikbaar in drie uitvoeringen: mat, zijdemat en hoogglans. Alle drie de uitvoeringen kunnen in heel veel kleuren gemaakt worden. De matte uitvoering kan geleverd worden in een akoestische versie en kan bedrukt worden met een print.

Koude spanplafonds

In 2001 zijn polyester spanplafonds op de markt gekomen. Een polyester spanplafond is gemaakt van een plafonddoek met als basis een polyester weefsel die gedrenkt is in een PU coating. Ook onze polyester spanplafonds voldoen aan alle eisen. Polyester spanplafonds zijn alleen niet in veel verschillende uitvoeringen beschikbaar. Polyester spanplafonds zijn namelijk altijd extra mat. Er is slechts een beperkt aantal kleuren mogelijk. Een wit spanplafond van polyester kan overigens wel geprint worden. Polyester spanplafonds hebben de uitstraling van een strak gestuct plafond. In alle kleuren zijn ze namelijk volledig naadloos to 5 meter breed.

Meer lezen
Inspiratiemap Dreamplafonds

Inspiratiemap

Toe aan een nieuw (span)plafond? Vraag dan onze inspiratiemap aan! Wij sturen je graag alle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

Direct aanvragen
Jouw tevredenheid staat bij ons voorop!
Klantenvertellen logo 9.3
Gemiddeld:
Beoordelingen:
411
Bekijk onze reviews
Peter te Hennepe, eigenaar van Dreamplafonds
Dreamplafonds is bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00

026 495 46 02
Stuur een bericht

Ontdek alle soorten spanplafonds


Koud spanplafond

Koude (polyester) spanplafonds zijn uitermate geschikt voor niet-vochtige ruimtes, en hebben de uitstraling van een strak mat gestukt plafond.

Warm spanplafond

Een warm spanplafond is uitermate geschikt voor vochtige ruimtes en kan geplaatst worden in ruimtes die breder zijn dan 5 meter. Er zijn drie uitvoeringen: mat, zijdemat en hoogglans.

Bedrukt spanplafond

Bij Dreamplafonds houden we wel van een uitdaging, het is ons niet snel te moeilijk: ook als je speciale wensen hebt voor jouw plafond zetten we er graag een tandje extra bij. Onze plafondspecialisten zijn gewend om mee te denken in de meest uitdagende situaties. Dus ook als je echt een bijzonder plafond zoekt adviseren wij je graag over een passende oplossing.

Interesse in een spanplafond?

Heb jij interesse? Maar wil je graag eerst nog wat meer informatie? Bij Dreamplafonds helpen we je graag verder. Bekijk wat een spanplafond in jouw situatie gaat kosten, neem contact op of vraag een inspiratiemap aan.


Behoefte aan persoonlijk advies van onze adviseur?

Neem contact met ons op

Inspiratiemap aanvragen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Dreamplafonds

Specialist in spanplafonds

Hoi, ik ben Peter! 👋

Heb je een vraag of wil je graag wat meer informatie ? Stuur dan een berichtje.

Je kunt ook een inspiratiemap aanvragen. Helemaal gratis!

Inspiratiemap aanvragen