Home Spanplafond Soorten

Welke soorten spanplafonds zijn er?

Er zijn diverse soorten spanplafonds. Wij leveren spanplafonds in allerlei designs, structuren, kleuren en technieken. Afhankelijk van de omstandigheden adviseren wij jou graag welk materiaal het beste bij jouw situatie past.

Spanplafonds zijn al ongeveer 40 jaar op de markt. De afgelopen jaren leren steeds meer mensen de voordelen van spanplafonds kennen. Een spanplafond is dan ook de perfecte optie in veel situaties. Bij Dreamplafonds hebben we al bijna 30 jaar ervaring expertise opgebouwd en daarom weten wij alles over spanplafonds. Maar jij misschien nog niet, daarom zullen we uitleggen welke soorten spanplafonds er zijn.

Spanplafonds van Dreamplafonds zijn leverbaar in diverse designs, diverse structuren, diverse kleuren en diverse technieken. Afhankelijk van de toepassing zullen wij je adviseren wat volgens ons de beste optie is voor jouw badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer of misschien wel voor jouw zolder of werkruimte. Voor praktisch elke ruimte is er dus wel een oplossing te vinden maar uiteraard zijn er wel grenzen aan de afmetingen en de type ruimte waar geplaatst moet worden.

Warme spanplafonds

Een spanplafond is een plafond dat bestaat uit een plafonddoek van PVC. PVC spanplafonds voldoen aan alle eisen en waren de eerste soort spanplafonds. PVC spanplafonds voldoen aan de CE norm waardoor deze brandveilig zijn en toegepast mogen worden in openbare ruimtes. PVC spanplafonds zijn daarnaast geschikt voor vochtige ruimtes. PVC spanplafonds zijn beschikbaar in drie uitvoeringen: mat, zijdemat en hoogglans. Alle drie de uitvoeringen kunnen in heel veel kleuren gemaakt worden. De matte uitvoering kan geleverd worden in een akoestische versie en kan bedrukt worden met een print.

Koude spanplafonds

In 2001 zijn polyester spanplafonds op de markt gekomen. Een polyester spanplafond is gemaakt van een plafonddoek met als basis een polyester weefsel die gedrenkt is in een PU coating. Ook onze polyester spanplafonds voldoen aan alle eisen. Polyester spanplafonds zijn alleen niet in veel verschillende uitvoeringen beschikbaar. Polyester spanplafonds zijn namelijk altijd extra mat. Er is slechts een beperkt aantal kleuren mogelijk. Een wit spanplafond van polyester kan overigens wel geprint worden. Polyester spanplafonds hebben de uitstraling van een strak gestuct plafond. In alle kleuren zijn ze namelijk volledig naadloos to 5 meter breed.

Meer lezen

Inspiratiemap

Met deze inspiratiemap 2019 heb je alle informatie om goed geïnformeerd de keuze te maken voor een nieuw plafond.

Direct aanvragen
Uw tevredenheid staat bij ons voorop!
Gemiddeld:
9.2 10 1
Tevreden klanten:
252
Wij zijn bereikbaar van
maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 22:00

Ontdek alle soorten spanplafonds


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil jij weten welke mogelijkheden een spanplafond biedt? Neem dan contact met ons op of vraag onze gratis inspiratiemap op.


Wat zal een spanplafond in jouw situatie gaan kosten?

Wat kost een spanplafond?

Inspiratie ontvangen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres