Home Spanplafond Soorten Koud spanplafond

Koud spanplafond

Koude spanplafonds zijn uitermate geschikt voor niet-vochtige ruimtes, en hebben de uitstraling van een strak mat gestukt plafond. In alle kleuren zijn ze naadloos tot 5 meter breed.

In 2001 zijn koude spanplafonds (ook bekend als polyester spanplafonds) op de markt gekomen. Een koud spanplafond is gemaakt van een plafonddoek met als basis een polyester weefsel (gedrenkt in een PU coating). Onze koude spanplafonds voldoen aan alle eisen.

Soorten koude spanplafonds

Koude spanplafonds zijn in enkele uitvoeringen beschikbaar. Koude spanplafonds zijn altijd extra mat. De meest toegepaste kleuren zijn wit, ecru en beige om zo harmonieus mogelijk met de rest van de ruimte aan te sluiten. Daarnaast zijn er nog een aantal pastel kleuren mogelijk denk daarbij aan: vanille, saffraan, chocola, licht rosé, terracotta en diverse kleuren blauw, groen en grijs. Een wit spanplafond van polyester kan geprint worden.

De voordelen van een koud spanplafond

Koude spanplafonds zijn uitermate geschikt voor niet-vochtige ruimtes, en hebben de uitstraling van een strak mat gestukt plafond. In alle kleuren zijn ze naadloos tot 5 meter breed. Overigens zijn koude spanplafonds ook sterker dan warme spanplafonds.

De nadelen van een koud spanplafond

Koude spanplafonds kunnen niet in ruimtes gemonteerd worden die breder zijn dan 5 meter. Overigens zijn koude spanplafonds iets gevoeliger voor schoonmaken omdat het materiaal erg mat is. Beschadigingen zijn minder goed te repareren dan beschadigingen in een warm spanplafond, echter beschadigen ze minder snel.

De kosten van een koude spanplafond

Er zijn dus twee soorten spanplafonds; koud en warm. De prijs van deze twee soorten is gelijk. De keuze voor bepaalde uitvoeringen beinvloeden echter wel de prijs, neem daarom contact met ons op en laat één van onze adviseurs langskomen. Onze adviseurs geven je graag advies en tijdens deze kennismaking inventariseren wij jouw wensen waarna wij een offerte kunnen opstellen.

Koud of warm spanplafond?

Wanneer de ruimte niet breder is dan vijf meter en de ruimte niet al te vochtig is, dan zouden wij je adviseren te kiezen voor een koud spanplafond. Is dat niet het geval, dan kiezen wij altijd voor een warm spanplafond.

Inspiratiemap

Met deze inspiratiemap 2019 heb je alle informatie om goed geïnformeerd de keuze te maken voor een nieuw plafond.

Direct aanvragen
Uw tevredenheid staat bij ons voorop!
Gemiddeld:
9.2 10 1
Tevreden klanten:
252

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil jij weten welke mogelijkheden een spanplafond biedt? Neem dan contact met ons op of vraag onze gratis inspiratiemap op.


Wat zal een spanplafond in jouw situatie gaan kosten?

Wat kost een spanplafond?

Inspiratie ontvangen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres