Home Spanplafond Soorten Warm spanplafond

Warm spanplafond

Een warm spanplafond is uitermate geschikt voor vochtige ruimtes en kan geplaatst worden in ruimtes die breder zijn dan 5 meter. Er zijn drie uitvoeringen: mat, zijdemat en hoogglans.

Een warm spanplafond is een plafond dat bestaat uit een plafonddoek van PVC. Warme spanplafonds hebben hun naam te danken aan het feit dat ze gespannen worden wanneer ze verhit zijn. Warme spanplafonds voldoen aan alle eisen en waren de eerste soort spanplafonds. Warme spanplafonds voldoen aan de CE norm waardoor deze brandveilig zijn en toegepast mogen worden in openbare ruimtes.

Warme spanplafonds in verschillende uitvoeringen

Warme spanplafonds zijn beschikbaar in drie uitvoeringen: mat, zijdemat en hoogglans.

Matte uitvoering

De matte uitvoering van de Warme spanplafonds heeft twee extra mogelijkheden ten opzichte van de zijdemat en hoogglans uitvoering. Allereerst kan de matte uitvoering geleverd worden in een akoestische uitvoering, zodat je geluidsoverlast kunt verhelpen. Ten tweede is er de mogelijkheid om een matte spanplafond te laten bedrukken met een print.

Zijdematte uitvoering

Een zijdematte uitvoering verschilt alleen in optische opzicht van de matte uitvoering. De zijdematte uitvoering is minder mat dan de matte uitvoering. Het is dus puur een kwestie van smaak.

Hoogglans uitvoering

De hoogglans uitvoering geeft door de spiegeling een optisch verruimend effect. Hoogglans heeft hetzelfde effect als een glazen tafel. Vieze vette vingers ga je heel snel zien waardoor je dan vaker moet schoonhouden. Kom je er niet aan dan is het plafond erg onderhoudsvriendelijk en kan een plumeau voldoende zijn.

Kies je voor zwart hoogglans dan heb je met twee tegenwerkende effecten te maken. Wat bedoelen wij daarmee? De hoogglans geeft een verruimend effect en de kleur zwart een verkleinend effect. Hierdoor wordt het lastiger om de hoogte van de ruimte in te schatten. Het is wederom een kwestie van smaak en wij helpen je graag door voorbeelden te laten zien en je te adviseren.

Warme spanplafonds in verschillende kleuren

Warme spanplafonds zijn in enorm veel kleuren leverbaar. Dit zijn er te veel om op te noemen. Het is goed om te weten dat de lichte kleuren heel neutraal ogen waardoor er veel gecombineerd kan worden met kleuren op de wanden en de vloer. Neem je een uitgesproken kleur voor je plafond dan is deze door zijn grootte (het grootste zichtbare oppervlak in de ruimte) behoorlijk dominant aanwezig en ben je beperkt in het kleurgebruik voor de wanden en de vloer. De matte uitvoering kan bedrukt worden naar wens.

De voordelen van een warm spanplafond

Een warm spanplafond kan niet alleen in kleine ruimtes geplaatst worden, maar is ook te plaatsen in ruimtes die breder zijn dan 5 meter. Warme spanplafonds zijn beter bestand tegen vocht en daardoor perfect geschikt voor vochtige ruimtes. Daarnaast kunnen beschadigingen tot 4 cm gerepareerd worden. Al met al, een erg praktische optie die de mogelijkheid biedt om precies de sfeer te creëren die bij jou past.

De kosten van een warm spanplafond

Over het algemeen is de prijs van een warm spanplafond gelijk aan de prijs van een koud spanplafond. Hoogglans kost echter meer dan de matte of zijdematte uitvoeringen.

Warm of koud spanplafond?

Wanneer de ruimte breder is dan vijf meter en de ruimte vochtig is, dan zouden wij je adviseren te kiezen voor een warm spanplafond.

Inspiratiemap

Met deze inspiratiemap 2019 heb je alle informatie om goed geïnformeerd de keuze te maken voor een nieuw plafond.

Direct aanvragen
Uw tevredenheid staat bij ons voorop!
Gemiddeld:
9.2 10 1
Tevreden klanten:
255

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil jij weten welke mogelijkheden een spanplafond biedt? Neem dan contact met ons op of vraag onze gratis inspiratiemap op.


Wat zal een spanplafond in jouw situatie gaan kosten?

Wat kost een spanplafond?

Inspiratie ontvangen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres