Home Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over onze spanplafonds of over wat je van Dreamplafonds kunt verwachten? Bij Dreamplafonds proberen we je zo goed mogelijk te helpen en adviseren. Lees dus eens onze veelgestelde vragen door. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel jouw vraag dan gerust direct.


Een spanplafond heeft weinig ruimte nodig, 3,5 centimeter constructieruimte is al voldoende. Meer kan natuurlijk ook, als u een verlaagd plafond wilt.

Dreamplafonds streeft ernaar één ruimte in één dag volledig klaar te maken. Lukt dit niet, dan wordt er de volgende dag gewoon verder gewerkt. Want kwaliteit staat voor ons wel boven snelheid!

Hoe krom of slecht uw bestaande plafond ook is, het nieuwe plafond wordt kaarsrecht en strak. Het spanplafond is vrijdragend en blijft elastisch, het kan dus nooit scheuren.

Spanplafonds kunnen worden aangebracht op elk type plafond. Ook op schuine wanden of schuine plafonds kunnen we veilig een spanplafond monteren, bijvoorbeeld op een zolder.

Een Dreamplafond is vochtbestendig, daarom is het ook een perfecte oplossing voor uw badkamer of andere vochtige ruimtes.

Onze spanplafonds zijn brandveilig: het materiaal kan niet smelten maar verpulvert, mocht er brand uitbreken.

U kunt kiezen uit de ruime collectie sierlijsten, binnenlijsten en rozetten in verschillende materialen en uitvoeringen. Deze ornamenten kunnen worden gespoten in elke gewenste kleur. Zo kunt u zelf een plafond samenstellen dat helemaal is aangepast aan uw wensen.

Dat kan, DreamPlafonds heeft een eigen verlichtingslijn die geschikt is voor de inbouw van spots bij een inbouwdiepte vanaf 3,5 cm. Lees meer over ons verlichtingsplan.

Er zijn 3 mogelijkheden voor speakers:
Ze kunnen achter het spanplafond geplaatst worden: dit wordt vaak toegepast in badkamers waar de speakers onzichtbaar moeten zijn.
Ze kunnen in het spanplafond worden opgenomen: zo kunnen bijvoorbeeld kleine (auto)speakers in de hoeken van het spanplafond worden aangebracht.
De derde optie is plaatsing onder het spanplafond: hierbij worden de speakers kort onder het spanplafond gemonteerd en de geluidsdraden vooraf achter het spanplafond weggewerkt.

Dat is geen probleem, we kunnen een koof monteren en uw eigen gordijnrails weer terugplaatsen in de koof. Ook voor luxaflex of lamellen heeft DreamPlafonds een passende oplossing.

Daarvoor hebben we meerdere oplossingen, afhankelijk van uw voorkeur en de randafwerking. U kunt kiezen uit een zichtbare, half zichtbare of onzichtbare bevestiging.

Dat kan, de roosters en de afvoer worden in het spanplafond verwerkt, waarbij achter het Dreamplafond een luchtdichte verbindingsmal wordt gemaakt.

Voordat onze monteurs komen is het raadzaam om kleine decoratieve dingen  (schilderijen, vazen, en dergelijke), zelf weg te zetten. De monteurs van DreamPlafonds dekken de grote spullen af met kleden. Dit om geen enkel risico te lopen en uit respect voor uw eigendommen.