Q:  Wat is een spanplafond?

A:  Een spanplafond van Dreamplafonds is een elastisch plafond dat strak onder uw bestaande plafond gespannen wordt. Dankzij de toepassing van hoogwaardige materialen ziet het eruit als een gewoon plafond.

Q:  Mijn plafond is krom en gescheurd, is dat een probleem?

A:  Hoe krom of slecht uw bestaande plafond ook is, het nieuwe plafond wordt kaarsrecht en strak. Het spanplafond is vrijdragend en blijft elastisch, het kan dus nooit scheuren.

Q: Is een spanplafond ook een oplossing voor een schuine wand of plafond?

A: Spanplafonds kunnen worden aangebracht op elk type plafond. Ook op schuine wanden of schuine plafonds kunnen we veilig een spanplafond monteren, bijvoorbeeld op een zolder.

Q: Kost het veel ruimte? Ik heb niet zo’n hoge kamer.

A: Een spanplafond heeft weinig ruimte nodig, 3,5 centimeter constructieruimte is al voldoende. Meer kan natuurlijk ook, als u een verlaagd plafond wilt.

Q: Hoe lang duurt het installeren van een Dreamplafond?

A: DreamPlafonds streeft ernaar één ruimte in één dag volledig klaar te maken. Lukt dit niet, dan wordt er de volgende dag gewoon verder gewerkt. Want kwaliteit gaat wel voor snelheid.

Q: Is een spanplafond wel veilig als er brand uitbreekt?

A: Onze spanplafonds zijn brandveilig: het materiaal kan niet smelten maar verpulvert, mocht er brand uitbreken.

Q: Ik wil graag een bijzonder plafond, geen standaardplafond.

A: Onze spanplafonds zijn leverbaar in verschillende stijlen en kleuren, er is dus altijd een DreamPlafond dat aansluit bij uw smaak.

Q: Ik wil graag een klassiek plafond met een mooie afwerking, kan dat ook?

A: U kunt kiezen uit de ruime collectie sierlijsten, binnenlijsten en rozetten in verschillende materialen en uitvoeringen. Deze ornamenten kunnen worden gespoten in elke gewenste kleur. Zo kunt u zelf een plafond samenstellen dat helemaal is aangepast aan uw wensen.

Q: We willen graag inbouwspots in ons plafond, kan dat?

A: Dat kan, DreamPlafonds heeft een eigen verlichtingslijn die geschikt is voor de inbouw van spots bij een inbouwdiepte vanaf 3,5 cm. Lees meer over ons verlichtingsplan.

Q: En onze hanglampen, kunnen die ook teruggeplaatst worden?

A: Wanneer u de hanglampen voor aanvang van de montage klaar heeft liggen, worden deze door onze monteurs veilig opgehangen. DreamPlafonds levert zelf geen hanglampen.

Q: Kunnen we zelf nieuwe verlichting uitkiezen?

A: We hebben een uitgebreide collectie ledverlichting die geschikt is voor toepassing in spanplafonds en onder de garantie valt: hier zit vast de verlichting bij die past bij uw smaak.

Q: Is er ook een oplossing voor onze geluidsboxen?

A: Er zijn 3 mogelijkheden voor speakers:
Ze kunnen achter het spanplafond geplaatst worden: dit wordt vaak toegepast in badkamers waar de speakers onzichtbaar moeten zijn.
Ze kunnen in het spanplafond worden opgenomen: zo kunnen bijvoorbeeld kleine (auto)speakers in de hoeken van het spanplafond worden aangebracht.
De derde optie is plaatsing onder het spanplafond: hierbij worden de speakers kort onder het spanplafond gemonteerd en de geluidsdraden vooraf achter het spanplafond weggewerkt.

Q: En onze gordijnen? Kunnen de rails worden weggewerkt in het spanplafond?

A: Dat is geen probleem, we kunnen een koof monteren en uw eigen gordijnrails weer terugplaatsen in de koof. Ook voor luxaflex of lamellen heeft DreamPlafonds een passende oplossing.

Q: Is het mogelijk om mijn plafond te verlagen?

A: Dat is geen probleem, de minimale verlaging is 3,5 centimeter en kan doorgaat tot enkele meters. Lees hier meer over het verlagen van plafonds.

Q: Kan een schilderijrail geïntegreerd worden?

A: Daarvoor hebben we meerdere oplossingen, afhankelijk van uw voorkeur en de randafwerking. U kunt kiezen uit een zichtbare, half zichtbare of onzichtbare bevestiging.

Q: Kan luchtverwarming of een afzuigkap geïntegreerd worden?

A: Dat kan, de roosters en de afvoer worden in het spanplafond verwerkt, waarbij achter het Dreamplafond een luchtdichte verbindingsmal wordt gemaakt.

Q: Kan een spanplafond ook in een vochtige ruimte zoals een badkamer geplaatst worden?

A: Een Dreamplafond is vochtbestendig, daarom is het ook een perfecte oplossing voor uw badkamer of andere vochtige ruimtes.

Q: Wat moet ik voorbereiden als er wordt gemonteerd?

A: Voordat onze monteurs komen is het raadzaam om kleine decoratieve dingen  (schilderijen, vazen, en dergelijke), zelf weg te zetten. De monteurs van DreamPlafonds dekken de grote spullen af met kleden. Dit om geen enkel risico te lopen en uit respect voor uw eigendommen.

Q: Wie komen de plafonds installeren? Zijn dat uw eigen mensen of onderaannemers?

A: DreamPlafonds  werkt alleen met eigen mensen. Onze monteurs zijn ervaren vakmensen met meer dan 20 jaar ervaring in het vak. Uiteraard hebben zij diverse opleidingen gevolgd. U weet dus waar u aan toe bent.

Q: Moeten we een elektricien inhuren voor de elektra?

A: Voor elektra-centraaldozen kunnen we een onzichtbare voorziening maken. Alle bedrading wordt achter het plafond weggewerkt; de bedrading vanaf de centraaldoos (geschakelde stroom) wordt door ons verzorgd.

Q: Is een spanplafond het zelfde als plafonddoek?

A: Steeds meer mensen leren plafonddoek kennen onder de naam spanplafonds dat al meer dan 40 jaar op de markt is. Lees hier meer over het plafonddoek.

Bel voor een persoonlijk advies: 026-495 4602