Waarom een verlaagd plafond?

Er zijn diverse redenen waarom mensen de voorkeur geven voor een verlaagd plafond. Het verlagen kan hierin variëren van 3.5 cm tot enkele meters.

De meest voorkomende reden heeft te maken met de warmtebeleving. Hierin heeft warme lucht de vervelende eigenschap dat het stijgt. Oftewel de warmte zit bovenin en hoe hoger het plafond hoe verder de warmte van de mensen afzit. Met een verlaagd plafond wordt de warmte naar beneden gedrukt en is het eerder behaaglijk in de ruimte. Bijkomend belangrijk voordeel is dat er minder m³ verwarmd hoeft te worden en dus weer scheelt in de stookkosten.

Een ander voordeel dat meespeelt, is de esthetische kant. Een hoog plafond kan een te ruimtelijk effect geven waardoor een ruimte koud en ongezellig over kan komen. Door het plafond te verlagen kan een knusser en intiemer effect gecreëerd worden.

Verder speelt het isoleren van het bovenliggende plafond ook een reden om een verlaagd plafond te kiezen. Voor warmte isolatie worden dan de platte daken bedoeld. Voor geluidsisolatie zijn het vaak de verdiepingsvloeren en voor akoestische demping wanneer er een vervelende nagalm in de betreffende ruimte zit.

Meer opties dankzij een verlaagd plafond

Door het plafond te verlagen kan er voldoende ruimte gecreëerd worden om verlichting op elke willekeurige plaats aan te brengen en alle bekabeling weg te werken. DreamPlafonds heeft hiervoor maar ongeveer 3.5 cm nodig. Hierdoor kunt u toepassingen creëren die eerder met uw oude plafond nog niet mogelijk waren. Met onze spanplafonds zijn de mogelijkheden eindeloos. Overigens wordt er ook wel eens gesproken van plafonddoek.

En tot slot is kiezen voor verlaagde plafonds erg zinvol wanneer het oude plafond er slecht aan toe is. (krom, doorgezakt, beschadigd en lelijk).

Voor alle bovenliggende redenen voor een verlaagd plafond, is DreamPlafonds een perfect bedrijf om u te helpen met het vinden van een oplossing voor uw plafondprobleem.

DreamPlafonds voor en naPlafond verlagenDreamPlafonds voor en naDreamPlafonds voor en naDreamPlafonds voor en naVerlaagd plafond