Verlaagd plafond laten plaatsen | Dreamplafonds Arnhem
Home Verlaagd plafond

Verlaagd plafond

Wil jij jouw plafond laten verlagen? Of twijfel je nog of een verlaagd plafond de juiste oplossing is? Bij Dreamplafonds helpen we je graag met het realiseren van een verlaagd plafond. Wij verlagen jouw plafond door er een spanplafond onder te spannen. Zonder breekwerk en gedoe plaatsen wij binnen één dag een nieuw plafond dat er uit ziet als een strak gestuct plafond. Maar een verlaagd plafond van Dreamplafonds biedt daarnaast ook zeer veel voordelen en mogelijkheden. Wij vertellen je hieronder graag alles wat je moet weten over verlaagde plafonds.

Waarom een verlaagd plafond?

Een verlaagd plafond draagt bij aan de sfeer in een ruimte maar biedt daarnaast ook oplossingen van technische problemen. Vaak willen mensen een ruimte groter maken en een hoger plafond. Maar ook erg vaak is juist het verlagen van jouw plafond een geniale oplossing. Is jouw huidige plafond krom, te hoog, beschadigd, lelijk en/of niet even hoog door bijvoorbeeld een verbouwing? Een verlaagd plafond biedt in deze gevallen een perfecte oplossing. Hieronder zetten we een aantal voordelen van een verlaagd plafond op een rijtje:

Montage in 1 dag
Een verlaagd plafond kan binnen 1 dag gemonteerd worden. Door een goede voorbereiding vanuit onze kant en al bijna 30 jaar ervaring in het plaatsen van verlaagde plafonds kunnen wij een ruimte binnen 1 dag voorzien van een nieuw plafond. Zonder breekwerk, rommel en gedoe. Zo ervaar jij zo weinig mogelijk hinder van deze klus.

Een betere warmtebeleving
De meest voorkomende reden heeft te maken met de warmtebeleving. De warme lucht in een ruimte heeft namelijk de vervelende eigenschap dat het stijgt. Oftewel de warmte zit bovenin en hoe hoger het plafond hoe verder de warmte van de mensen afzit. Met een verlaagd plafond wordt de warmte naar beneden gedrukt en is het eerder behaaglijk in de ruimte. Een bijkomend belangrijk voordeel is dat er minder m³ verwarmd hoeft te worden en dus weer scheelt in de stookkosten.

Een gezelligere sfeer
Een ander voordeel dat meespeelt, is de esthetische kant. Een hoog plafond kan een te ruimtelijk effect geven waardoor een ruimte koud en ongezellig over kan komen. Door het plafond te verlagen kan een knusser en intiemer effect gecreëerd worden. Je kunt zo zelf bepalen welke sfeer jij wilt creëren.

Een voordelige keuze
Een verlaagd plafond is een voordelige optie om jouw huidige plafond te vervangen. Een verlaagd plafond van Dreamplafonds houdt in dat we een plafonddoek spannen onder jouw bestaande plafond. Deze techniek kost relatief weinig terwijl het resultaat altijd boven verwachting is.

Onderhoudsvriendelijk, lange levensduur en garantie
Een verlaagd plafond van Dreamplafonds is erg onderhoudsvriendelijk. Eens per jaar is het goed om onze verlaagde plafonds schoon te maken (dit is gemakkelijk zelf te doen). Onze verlaagde plafonds hebben een levensduur van meer dan 20 jaar en omdat wij geloven in onze kwaliteit bieden wij je 5 jaar volledige garantie.

De mogelijkheden van een verlaagd plafond

Een verlaagd plafond biedt verschillende mogelijkheden. Hieronder leggen we deze verder uit:

Leidingen en snoeren verbergen
Wanneer je kiest voor een verlaagd plafond kan de reden zijn dat het huidige plafond erg rommelig is en er leidingen en snoeren zichtbaar zijn. Deze zijn erg makkelijk weg te werken met een spanplafond, waardoor een rustige, moderne en nette uitstraling gerealiseerd kan worden.

Plafondverlichting makkelijk wegwerken
Veel van onze klanten willen graag inbouwspotjes in hun verlaagd plafond verwerken. Wanneer je kiest voor een spanplafond van Dreamplafonds Arnhem dan is dat snel gedaan. Wij bepalen samen met jou vooraf waar de spotjes moeten komen en kunnen deze hier perfect in verwerken. Wil jij spotjes in jouw plafond?

Een verlaagd plafond kan makkelijk geisoleerd worden
Het isoleren van het bovenliggende plafond is ook een belangrijke reden om voor een verlaagd plafond te kiezen. Op de bovenste verdieping is een verlaagd plafond voornamelijk gericht op warmte isolatie terwijl anders de focus vaak ligt op een combinatie van warmte isolatie en geluids isolatie. Overigens kan ook nog gekozen worden voor een akoestisch spanplafond waarmee je de akoestiek in de ruimte flink kan verbeteren.

 

Meer informatie?

Vraag een gratis inspiratiemap aan. In onze inspiratiemap vind je alle informatie die je nodig hebt om goed geïnformeerd de keuze te maken voor een nieuw plafond.

Inspiratiemap aanvragen

Plafond verlagen met een spanplafond

Zoals eerder ook al benoemd verlagen wij jouw plafond door een spanplafond onder het bestaande plafond aan te brengen. Met een verlaagd plafond van Dreamplafonds kun je jouw plafond verlagen vanaf 3,5 cm tot enkele meters. Normaliter wordt het plafond tot zo'n 30 cm verlaagd. Het is ook mogelijk om niet de hele ruimte, maar een deel van het plafond te verlagen. Echt bijna alles is mogelijk. Heb jij een bijzondere vraag? Wij worden graag uitgedaagd!

De afwerking van jouw verlaagde plafond

Om jouw nieuwe verlaagde plafond te laten aansluiten bij de sfeer in de ruimte en de sfeer te creëren waar jij van houdt is een goede afwerking onmisbaar. Vaak wordt er gekozen voor een wit verlaagd plafond met klassieke of moderne sierlijsten. Maar je kunt ook kiezen voor een andere kleur, ornamenten of een ingebouwde gordijnrails/koof om het plafond perfect te laten aansluiten bij de ruimte en sfeer die jij wilt creëren.

Wat kost een verlaagd plafond eigenlijk?

Wil jij jouw plafond laten verlagen door Dreamplafonds of twijfel je nog? Waarschijnlijk ben je benieuwd naar wat dit je gaat kosten. De kosten van het verlagen van jouw plafond zijn afhankelijk van de grootte van het te verlagen oppervlakte en de specifieke wensen zoals sierlijsten, inbouwspotjes, isolatie, akoestische versie, het materiaal, etc. Veel factoren zijn van invloed op de uiteindelijke m2 prijs van een verlaagd plafond.

Meer weten over spanplafonds?

  • Overweeg je een spanplafond te laten plaatsen? Wij komen graag een keer bij je langs voor een vrijblijvend advies en om jouw vragen over spanplafonds te beantwoorden. Jouw huidige plafond en de ruimte waarin het plafond moet komen is veelbepalend, daarom kijkt onze adviseur ook meteen naar de technische zaken om een passend advies te kunnen geven. Neem gerust contact op.
  • Wil je liever een offerte op maat ontvangen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan! Wij berekenen dan graag een all-in prijs voor je uit. Zo weet je precies wat de werkelijke kosten zullen zijn. Hiervoor komen we wel graag eerst een keer langs om kennis te maken en jouw wensen te bespreken.
  • Vraag een inspiratiemap aan! We sturen je graag vrijblijvend een inspiratiemap toe. Vul het formulier in en ontvang binnen 48 uur onze inspiratiemap met alle informatie over het plaatsen van een spanplafond om een goede keuze te maken.
Meer lezen
Inspiratiemap Dreamplafonds

Inspiratiemap

Toe aan een nieuw (span)plafond? Vraag dan onze inspiratiemap aan! Wij sturen je graag alle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

Direct aanvragen

Kosten verlaagd plafond

Wil jij jouw plafond laten verlagen? Een spanplafond van Dreamplafonds is een voordelige optie met veel voordelen en mogelijkheden. Benieuwd naar de kosten?


Vraag offerte aan
Jouw tevredenheid staat bij ons voorop!
Klantenvertellen logo 9.3
Gemiddeld:
Beoordelingen:
411
Bekijk onze reviews

Ervaringen van onze klanten

Klanttevredenheid staat bij Dreamplafonds voorop. We zijn dan ook trots op de beoordelingen die wij van onze klanten krijgen. We hebben in de afgelopen 30 jaar meer dan 4000 tevreden klanten mogen bedienen.

Interesse in een spanplafond?

Heb jij interesse? Maar wil je graag eerst nog wat meer informatie? Bij Dreamplafonds helpen we je graag verder. Bekijk wat een spanplafond in jouw situatie gaat kosten, neem contact op of vraag een inspiratiemap aan.


Behoefte aan persoonlijk advies van onze adviseur?

Neem contact met ons op

Inspiratiemap aanvragen

Voornaam

Achternaam

E-mailadres

Dreamplafonds

Specialist in spanplafonds

Hoi, ik ben Peter! 👋

Heb je een vraag of wil je graag wat meer informatie ? Stuur dan een berichtje.

Je kunt ook een inspiratiemap aanvragen. Helemaal gratis!

Inspiratiemap aanvragen