De basisprincipe van verlichting is om een ruimte te verlichten. Het volgende aspect hierin is: Wat wilt u specifiek gaan verlichten?

Werkverlichting is er om de personen in die ruimte zodanig veel licht te geven dat zij hun werkzaamheden op een goede manier kunnen uitvoeren zonder vermoeid te raken bij te weinig licht of hoofdpijn krijgen bij teveel licht. Denk bijv. aan koken, lezen, naaien, puzzelen, foto’s kijken.

Sfeerverlichting is er in die ruimte een situatie te creëren waarbij de personen lekker kunnen ontspannen in een gemoedelijke omgeving. Denk bijv. aan de woonkamer, slaapkamer, eventueel badkamer.

Ruimtelijke verlichting is er om tactische plaatsen verlichting te maken waardoor je gaat spelen met de dimensie van die ruimte. Bijv. de ruimte optisch vergroten of verkleinen. Denk bijv. aan een lamp in een donkere hoek waardoor de ruimte groter gaat lijken.

Accentverlichting is er om objecten in een ruimte te accentueren of uit te lichten. Denk bijv. aan kunst, schilderijen, foto’s.

De plaats waar de verlichting moet komen is ook erg belangrijk, het plafond is niet altijd de beste oplossing. Andere goede opties kunnen zijn: vrijstaand, hangend aan de muur, liggend op of achter een kast, geïntegreerd enz.

Het type verlichting wie de klant wil toepassen is afhankelijk van de smaak en de functie waar deze voor bedoeld is. Denk bijv. aan TL, LED, halogeen, energiezuinig, direct, en indirect.

Een verlichtingsplan opstellen lijkt simpel, maar het advies van een deskundige kan een hoop ellende en geld besparen en het woongenot flink verhogen.

De adviseur van Dreamplafonds is hier helemaal in thuis en zal bij een plafondadvies de verlichting ook graag met u doornemen.

Overweegt u een spanplafond? Dan komt Dreamplafonds graag bij u langs voor advies en een prijsopgave. Dit kost u niets. Bent u zich nog aan het oriënteren en wilt u eerst meer informatie, dan kunt u onze infomap aanvragen.